Interviews

 • Een cirkel is ook een lijn

  Blog

  Naarmate ik langer rondloop in ons werkveld houdt de vraag wanneer onderwijs echt passend is me in toenemende mate bezig. Steeds vaker blijkt het mogelijk onderwijs te organiseren voor kinderen en jongeren die uitvielen en thuiszitten. En steeds vaker blijkt dit ook te leiden tot een resultaat om trots op te zijn: een zelfstandige plek op de arbeidsmarkt. 

  Lees meer

 • “Het is fijn als de focus geheel op de jongeren gericht kan zijn”

  Interviews

  Tijdens de Dag van de Leerplicht presenteerde Ingrado het RMC Manifest. Hierin vertalen we een droom; inzet voor álle minder zelfredzame jongeren, één regievoerder en maatwerk door afstemming van wet- en regelgeving, naar een ambitie. Die droom en de ambitie kwamen niet uit het niets. We vroegen o.a. vijf professionals om hun visie op de RMC. Die delen we de komende tijd met jullie. Dit keer: Linda Westendorp, coördinator (RMC) bij het team Jongeren en Leerplicht van Menso NV in Zuidoost Drenthe.

  Lees meer

 • “We werken vaak met kwetsbare jongeren, maar ze weten vaak heel goed zelf wat goed voor hen is.”

  Interviews

  Tijdens de Dag van de Leerplicht presenteerde Ingrado het RMC Manifest. Hierin vertalen we een droom; inzet voor álle minder zelfredzame jongeren, één regievoerder en maatwerk door afstemming van wet- en regelgeving, naar een ambitie. Die droom en de ambitie kwamen niet uit het niets. We vroegen o.a. vijf professionals om hun visie op de RMC. Die delen we de komende tijd met jullie. Dit keer: Thijs Duysens, RMC-coördinator bij subregio Waterland, de deelgemeenten rond Amsterdam. Wij vroeg hem naar zijn toekomstdromen voor de RMC. 

  Lees meer

 • Het nieuwe Ingrado Magazine is er!

  Het nieuwe Ingrado Magazine is er! In deze editie van het Ingrado Magazine

  In dit nummer onder andere aandacht voor 'witte meisjes in het mbo: met een startkwalificatie alsnog tussen wal en schip',  'Team Enkelband wil straatjongeren een stem geven', 'weer ruimte voor school dankzij F.I.R.S.T. School' en nog veel meer nieuws en achtergronden bij het recht op onderwijs. En 10 vragen aan Timon van Engen, voorzitter van JOB.

  Lees meer

 • We werken samen met de jongeren aan hun eigen toekomstperspectief

  Interviews

  Tijdens de Dag van de Leerplicht presenteerde Ingrado het RMC Manifest. Hierin vertalen we een droom; inzet voor álle minder zelfredzame jongeren, één regievoerder en maatwerk door afstemming van wet- en regelgeving, naar een ambitie. Die droom en de ambitie kwamen niet uit het niets. We vroegen o.a. vijf professionals om hun visie op de RMC. Die delen we de komende tijd met jullie. Dit keer: Gwen Penders, RMC-coördinator en beleidsmedewerker bij het Regionaal Bureau Leerplicht en het Jongerenloket van de Westelijke Mijnstreek in de Limburgse gemeente Sittard-Geleen.

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl