Artikel

Blog Corien van Starkenburg: Eindejaarsgroet

20 december 2022

Het jaar zit er bijna op, kerst en oud en nieuw staan voor de deur. Voor mij een periode om te bezinnen, te reflecteren en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Een periode ook om me te verbinden met de mensen van wie ik hou, om samen te zijn, naar buiten te gaan en nieuwe energie op te doen.

2022 was het jaar waarin corona naar de achtergrond verdween, maar waarin de gevolgen zichtbaar en voelbaar bleven. Vooral voor onze jongeren en hun ouders. En voor de onderwijsgevenden die hun uiterste best moesten doen om jongeren weer te motiveren.

Voor Ingrado was het een jaar waarin we weer veel meer fysieke ontmoetingen konden hebben, bijeenkomsten konden organiseren en weer konden samenwerken zonder scherm tussen ons in. Een jaar ook waarin de minister ons de wind in de rug gaf met zijn Verzuimbrief waarin ook hij aanwezigheid centraal stelt. En het jaar waarin we de positie van de leerplichtambtenaar in het sociaal domein stevig op de agenda hebben kunnen zetten. Mede dankzij de gesprekken naar aanleiding van onze documentaire.

Voor mij persoonlijk was 2022 het jaar waarin ik aantrad als bestuurder bij Ingrado en kennismaakte met het werkveld en alle betrokkenen. Wat ben ik hartelijk ontvangen door iedereen! Ik dank daarvoor het team van Ingrado, de leden en alle samenwerkingspartners.

Voor 2023 zie ik veel kansen en uitdagingen. Heel graag ga ik die samen met jullie aan.

Ik wens jullie fijne kerstdagen en een heel mooi 2023!

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen