Artikel

Inspirerende initiatieven voor onderwijs als schoolgaan even niet lukt

5 juli 2022

Hoe mooi is het om te zien dat er tijdens de pandemie ook inspiratie is opgedaan in het onderwijs om initiatieven op te zetten voor die leerlingen waarbij schoolgaan even niet lukt?

Samen met het Steunpunt Passend Onderwijs en Ouders & Onderwijs heeft Ingrado een aantal inspirerende voorbeelden op een rijtje gezet.

Sommige jongeren gaan niet meer naar school of zijn enige tijd niet in staat om fysiek onderwijs op school te volgen. In het land zijn ondanks de beperkte ruimte die daarvoor tot op heden wettelijk geboden wordt, verschillende initiatieven ontplooid om deze jongeren toch onderwijs buiten het schoolgebouw ofwel ‘afstandsonderwijs’ te bieden.

In het boekje dat je hieronder kunt downloaden presenteren we een aantal voorbeelden van afstandsonderwijs die nu al gerealiseerd zijn. Deze initiatieven lopen soms voor de muziek uit en geven vorm aan het onderwijsrecht van leerlingen. Naast de voordelen van deze initiatieven voor de leerlingen zijn ook de beperkingen en belemmeringen waar zij tegen aanlopen in beeld gebracht.

Met deze voorbeelden hopen het Steunpunt Passend Onderwijs, Ingrado en Ouders & Onderwijs scholen te inspireren bij het organiseren van onderwijs voor leerlingen die thuiszitten of dreigen thuis te komen zitten.

Downloads

  • pdf
    Afstandsonderwijs: Inspirerende initiatieven voor onderwijs als schoolgaan even niet lukt - juni 2022 + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.