Artikel

Kennisdelingsbijeenkomst 5 onder B

26 januari 2021

Op dinsdag 12 januari organiseerde Ingrado met het oog op zorg, een kennisdelingsbijeenkomst over de vrijstelling 5 onder b in de Leerplichtwet. Met een beroep op dit artikel kunnen ouder(s) voor hun kind een volledige vrijstelling krijgen van de Leerplichtwet op grond van richtingsbezwaar.

Tijdens de bijeenkomst deelden 4 gemeenten hun kennis en ervaring over dit onderwerp en was er de kans om vragen te stellen en input te geven. Ook vertegenwoordigers van het ministerie van OCW en de Raad voor de Kinderbescherming waren aanwezig. Het aantal bezoekers van deze bijeenkomst (meer dan 100) toonde wel aan dat er een grote belangstelling is voor zaken rond dit onderwerp.

In 4 rondes werd de kennis gedeeld: daarmee ontstond een digitale “kennisdelingscarrousel”. De gespreksleiders Floor de Smet (Parkstad Limburg) Mijke Withagen (Rotterdam), Leonie van Leersum (Zutphen) en Kim Eikendal (Utrecht) praatten de deelnemers in rondes van 20 minuten bij.

Te oordelen naar de positieve reacties aan het einde konden we spreken van een geslaagde bijeenkomst ”van leden voor leden”. Wil je weten wat er werd besproken? Download hieronder een verkorte weergave van de presentatie van de gemeenten.

Lees ook de reactie van Ingrado op het wetsvoorstel voor de wijziging van artikel 5 onder b van de Leerplichtwet.

Downloads

  • docx
    Verslag kennisdelingsbijeenkomst art 5 onder b - Ingrado, januari 2021 + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen

Vraag en antwoord