Artikel

Kom ook naar de bijeenkomst 'De volgende stap in aanpak voortijdig schoolverlaten' 

21 november 2023

HELAAS KAN JE JE NIET MEER AANMELDEN VOOR DEZE BIJEENKOMST, OMDAT HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT!

Samen met jongeren, docenten, mbo-scholen, gemeenten, bedrijfsleven en minister Dijkgraaf zetten we de volgende stap in de aanpak voortijdig schoolverlaten.
 


Actieplan

Jongeren willen vrijwel altijd dóór, ook als het even tegenzit. Toch verlaten nog teveel jongeren hun mbo-opleiding zonder diploma. Minister Dijkgraaf heeft daarom samen met het veld een actieplan ontwikkeld, om het aantal voortijdig schoolverlaters sterk terug te brengen. Het plan bouwt voort op de bestaande vsv-aanpak.

Tijdens het programma staan de ervaringen van jongeren, docenten en doorstroomcoaches van de gemeenten centraal. Ook wordt een aantal mooie voorbeelden van het Koning Willem I College uitgelicht en gaan jongeren, docenten, doorstroomcoaches, ondernemers en de minister in gesprek over belangrijke onderwerpen. Bijvoorbeeld de aanpak van persoonlijke problemen tijdens de studie, opleiden in de praktijk en goede begeleiding naar werk en opleiden in de praktijk. Na afloop is er ruimte om kennis uit te wisselen tijdens een aansluitende informele lunch.

 

 

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.