Artikel

MDT Grensverleggers komt naar Weert

7 februari 2023

MDT Grensverleggers, een maatschappelijke diensttijd (MDT) traject waarin talentontwikkeling voor jongeren centraal staat, gaat van start in Weert.

Na eerdere trajecten elders in het land, krijgt nu een groep jongeren uit Weert de kans om onder begeleiding van het Grensverleggers team en coaches vanuit Bibliocenter een verbindend project te ontwikkelen.

De jongeren volgen in het voorjaar vier trainingsdagen op gebied van samenwerking, leiderschap, dialoog en facilitaire technieken. Met deze input gaan ze aan de slag met het organiseren van een lokaal initiatief bij Bibliocenter Weert. Jongeren kunnen het thema en de doelgroep bepalen, te denken valt aan een theaterstuk, talkshow, podcast, workhop of diner. Eind mei vindt een afsluitend event plaats waar de resultaten van groepen over het hele land met elkaar gedeeld worden.

Wat is maatschappelijke diensttijd?
Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijk iets voor een anders. Ook ontmoeten ze nieuwe mensen en versterken ze onze samenleving. Inmiddels doen of deden ruim 24.000 jongeren MDT bij zo’n 1800 MDT-organisaties.

MDT wordt gesubsidieerd door de Rijksoverheid, er zijn verschillende aanvraagrondes geweest waar organisaties, gemeenten en scholen een aanvraag konden indienen. Op de website van MDT is informatie over de verschillende MDT-trajecten te vinden.

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen