Artikel

Persona’s VSV gepresenteerd tijdens werkconferentie Ingrado

1 mei 2023

Tijden de werkconferentie van Ingrado zijn de persona’s VSV gepresenteerd. Deze zijn in 2022 in opdracht van Ingrado door Movisie ontwikkeld samen met acht Doorstroompunten en twee jongeren organisaties. Een persona is een jongere in beeld en met een levensverhaal, samengesteld door doorstroomcoaches en jongeren zelf.

Doorstroompunten  kunnen deze persona's gebruiken om uitvoerings- en beleidspraktijk beter op de doelgroep af te stemmen, waardoor de jongeren een meer op maat gemaakt traject aangeboden krijgen. Ook zetten de persona’s voortijdig schoolverlaters de aanpak voortijdig schoolverlaten in de aandacht waardoor een Doorstroompunt (RMC) haar rol in het sociaal domein duidelijk kan maken.

Gebruik in de praktijk
Antje van Slooten en Annelieke Kersbergen van Doorstroompunt IJssel-Vecht gaven vervolgens een presentatie over hoe zij in de praktijk werken met persona Deniz. Je ervan bewust zijn dat elke jongere een verhaal heeft en het herkennen wat een jongere nodig heeft, is de basis van het werk van doorstroomcoaches. Laat de persona’s VSV je helpen om het contact met en de begeleiding van voortijdig schoolverlaters nog beter aan te sluiten op de behoeften van deze jongeren.

Meer weten over de persona's?
De posters van de persona’s VSV worden de komende week naar de deelnemende Doorstroompunten verstuurd. Ook zijn alle persona’s te vinden op de onze website
. De ontwikkeling van de persona’s VSV is mogelijk gemaakt door OCW.

In de download vind je de presentatie van Antje van Slooten en Annelieke Kersbergen.

Downloads

  • pdf
    Presentatie tijdens werkconferentie 22-04-2023 + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen