Artikel

Praat mee over samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren

24 mei 2022

Meld je aan voor een inspirerende bijeenkomst over onderwijs en ontwikkeling, over samenwerking, en over ieders rol en betekenis voor onze jongeren.

Wat is de rol van de leerplichtambtenaar in het sociaal domein? Hoe werken we preventief samen met ketenpartners en hoe kunnen we elkaar versterken? Daarover gaan we graag in gesprek met leerplichtambtenaren en onze partners in de regio. Praat je mee?

Indringende verhalen

De bijeenkomst start met de documentaire ‘De rol van de leerplichtambtenaar in het sociaal domein’. We volgen daarin een leerplichtambtenaar tijdens haar werk; in gesprek met ouders, met scholen, met netwerkpartners. Werk dat anno 2022 vooral preventief is, verzuim en maatschappelijke uitval helpt voorkomen en de ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal stelt. De leerplichtambtenaar heeft in toenemende mate te maken met complexe casuïstiek, in een complexe samenwerkingsomgeving.

Bekijk hier de teaser op basis van de eerste opnames. Nieuwsgierig naar de hele documentaire? Kom dan naar een van de regiobijeenkomsten. Meer informatie vind je hieronder.
 

 

Preventief (samen)werken staat in de bijeenkomst centraal. Wat is daarvoor nodig? Hoe goed kennen we elkaar? Wat werkt en wat werkt juist niet in onze regio? Over deze en andere vragen gaan we graag in gesprek met leerplichtambtenaren en professionals vanuit het onderwijs, de gemeente, JGZ en jeugdhulpverlening.


Voor wie? Leerplichtambtenaren en professionals uit onderwijs, gemeente, JGZ en jeugdhulpverlening.


Waar? De bijeenkomsten vinden plaats door het hele land. Kijk hieronder voor de bijeenkomst bij jou de buurt.

16 juni – Alkmaar – Meld je hier aan

23 juni – Zwolle – Meld je hier aan

30  juni – Roosendaal (NB) – Meld je hier aan

8 sept – Utrecht – Houd deze pagina in de gaten

13 okt – Eindhoven – Houd deze pagina in de gaten

Over de bijeenkomst in Noord-Nederland wordt snel meer bekend. Kijk hier of er een moment geprikt is.

 

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.