Artikel

Schrijfwijzer Doorstroompunt

30 mei 2023

Op onze Algemene Vergadering is de nieuwe naam voor RMC onthuld: Doorstroompunt. Ingrado heeft in samenwerking met het ministerie van OCW een schrijfwijzer opgesteld voor gemeenten over de introductie van de nieuwe naam en de bijbehorende functienamen.

De nieuwe naam, Doorstroompunt, is bedacht door jongeren zelf. Het Doorstroompunt is de plek voor jongeren die ‘even vastzitten’ of wat anders willen. De doorstroomcoaches lopen een stukje mee met de jongere zodat deze kan ontdekken wat hij of zij graag wil en eventuele problemen kan helpen aanpakken.  

Tussen haakjes
Met ingang van 1 mei 2023 gebruiken Ingrado en OCW de naam Doorstroompunt in hun berichtgeving, met hierachter tussen haakjes (RMC). Vanaf 1 januari 2024 verdwijnt de verwijzing naar RMC en wordt alleen nog de naam Doorstroompunt gebruikt.

Schrijfwijzer
Ingrado heeft in samenwerking met OCW een schrijfwijzer opgesteld om gemeenten te informeren over deze naamswijziging, en ook wat dit betekent voor de verschillende functies binnen het Doorstroompunt. Download de schrijfwijzer hieronder.

Downloads

  • pdf
    Schrijfwijzer RMC → Doorstroompunt + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen