Artikel

Terugblik ‘Hart voor passende BPV’ in Zuid-Holland

21 maart 2023

Studenten en medewerkers van het Albeda College (locatie Lutonbaan) waren samen met hun collega's van mboRijnland op 14 februari de trotse gastheer voor de conferentie ‘Hart voor een passende BPV ’.

Samen met mboRijnland, Albeda College Ingrado en de landelijke werkgroep passend onderwijs mbo werd deze conferentie georganiseerd voor alle betrokken partners in de regio Zuid-Holland. Uit de hoge opkomst bleek hoe dit onderwerp leeft bij onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Student centraal
Tijdens een College Tour werden de bezoekers uitgedaagd om studenten met echte casussen te helpen onder leiding van dagvoorzitter Danny Dijkhuizen. Eén student deed een oproep aan de aanwezigen om vooral over te gaan op actie en zich niet te verschuilen achter regels. Zet de studenten centraal en laat de student zelf verantwoordelijk zijn voor het stellen van hulpvragen! Het publiek was onder de indruk van de openheid waarmee studenten hun verhalen deelden. In groepen werd verder nagedacht hoe we de jongeren nog beter kunnen begeleiden in de beroepspraktijkvorming. 

BPV-handboek
Vanuit de verbeteragenda passend onderwijs mbo worden door het hele land een aantal regionale bijeenkomsten georganiseerd over passende BPV (beroepspraktijkvorming). Na de lancering van het succesvolle BPV-handhoek met good practices voor de begeleiding van studenten passend onderwijs is het plan ontstaan om de dialoog te voeren met alle betrokken. De regionale bijeenkomsten worden door het hele land georganiseerd. De landelijke bijeenkomst vindt plaats op 20 juni in Driebergen-Zeist. 

De studenten van de facilitaire opleidingen van Albeda en mboRijnland hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken. We kijken terug op een mooi event waarbij passend onderwijs in de beroepspraktijkvorming de verdiende extra aandacht heeft gekregen in deze regio. Bekijk hier het filmpje

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.