Thema bijeenkomst

Conferentie Beroepspraktijkvorming (BPV) in de regio Zuid-Holland

Dinsdag 14 februari 2023 | Albeda Rotterdam The Hague Airport College Lutonbaan 9, 3045 AZ in Rotterdam (goed bereikbaar met het OV)

Let op: de conferentie is bedoeld voor Ingrado-leden en niet-leden uit Zuid-Holland.

Op 14 februari 2023 vindt de regionale conferentie passende beroepspraktijkvorming (BPV) in de regio Zuid-Holland plaats bij: Albeda Rotterdam The Hague Airport College.

De beroepspraktijkvorming is voor studenten in het mbo een belangrijk onderdeel in de opleiding. Zonder stage- of leerwerkplek immers geen mbo-diploma. Voor mbo-studenten met extra ondersteuningsbehoefte is het leren op de werkvloer vaak een extra uitdaging. Dat geldt ook voor leerbedrijven, BPV-begeleiders, praktijkopleiders, RMC (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie) en medewerkers van gemeenten. Samen met hen gaan we in gesprek over hoe je de BPV-begeleiding tot een gezamenlijk succes kan maken.

Ben jij betrokken bij de beroepspraktijkvorming van mbo-studenten met extra ondersteuningsbehoefte in de regio Zuid-Holland? Dan nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan de conferentie ‘Passende BPV in Zuid-Holland’.

Tijdens de conferentie gaan we samen aan de slag. Het programma is zo opgezet dat het voeren van een constructieve dialoog met elkaar centraal staat. We halen successen en inspiratie voor nieuwe ideeën en oplossingen op die we na afloop met iedereen delen.

Programma

12:00 uur – 13:00 uur    Inlooplunch

13:00 uur – 13:20 uur    Opening & welkom

13:20 uur – 14:00 uur    College Tour met (ex-)studenten in de hoofdrol

14:00 uur – 14:45 uur    Aan de slag in groepjes

14:45 uur – 15:00 uur    Pauze

15:00 uur – 15:55 uur    Aan de slag in groepjes

15:55 uur – 16:15 uur    Wrap up

16:15 uur – 17:00 uur    Borrel

 

Voor wie: leerbedrijven, BPV-begeleiders, gemeenten, RMC, BPV-coördinatoren, praktijkbegeleiders, beleidsmakers, mbo-studenten en iedereen die geïnteresseerd is in passende beroepspraktijkvorming voor studenten met extra ondersteuningsbehoefte!

Aanmelden voor deze conferentie kan door eerst een Ingrado-account aan te maken en vervolgens aan te melden. Meld je snel aan, want vol is vol.

Deze conferentie wordt georganiseerd door werkgroep 4 passend onderwijs mbo (initiatiefnemer van het BPV-handboek), het Albeda College en MBO Rijnland.

 

Documenten

Downloads

  • pdf
    Routebeschrijving BPV conferentie Zuid-Holland 14 februari + download