Training/workshop

Kom in gesprek over kansen op ontwikkeling met deze training

Meerdere data | Online via Zoom

Kom in gesprek over kansen op ontwikkeling voor alle jeugdigen met deze training voor gemeenten, onderwijs, jeugdzorg, gericht op het verkennen van de mogelijkheden die er wel zijn.

Ingrado is samen met Gedragswerk en het Ondersteuningsteam Zorg voor jeugd actief om voor niet-ingeschreven jeugdigen in het hele land te verkennen welke ontwikkelingskansen er wel mogelijk zijn. Lees meer in de nieuwsbrieven van Wel in ontwikkeling die door de drie partners verspreid worden. Bij dit project bieden we ook een training aan voor gemeenten, onderwijs, jeugdzorg. Een training gericht op het verkennen van de mogelijkheden die er wel zijn.

Doel van de training
Na de training weet je hoe je met ouders van kinderen die niet ingeschreven staan en thuiszitten, een oplossingsgericht gesprek kunt aangaan en weet je of er wel mogelijkheden zijn tot ontwikkeling van het kind.

Inhoud
Aan bod komen technieken om een gesprek te voeren met ouders en te ontdekken wat er mogelijk is qua ontwikkeling van de leerling.  Jeugdigen hebben recht op onderwijs en ontwikkeling, ook als ze niet ingeschreven staan of een vrijstelling 5 onder a voor leerplicht hebben. Centraal staat de vraag hoe je boven tafel krijg of en zo ja, welke mogelijkheden er zijn betrekking tot ontwikkeling van de leerling. Je leert gebruik te maken van oplossingsgerichte gesprekstechnieken.
De training wordt gegeven in kleine groepen, maximaal 10 deelnemers.

Hoe
De training wordt online aangeboden en duurt twee uur. Incompany kan de training ook live worden aangeboden, planning vindt dan plaats in overleg.

Wanneer
We bieden de training dit schooljaar nog aan in mei en juni, na de zomervakantie volgt nog een mogelijkheid tot inschrijving.