Training/workshop

Methodische aanpak schoolverzuim online training

Woensdag 15 september | Online via Teams Inschrijven

Altijd al willen weten hoe de MAS (Methodische Aanpak Schoolverzuim) werkt? Sluit dan nu aan bij de online training verzorgd door Mr. Carolien de Bruin. De MAS zorgt door een eenduidige aanpak en duidelijkheid over wie wat doet in welke fase dat er snel stappen kunnen worden gezet bij de aanpak van schoolverzuim, met als uiteindelijk doel terug- of toeleiding naar een passend onderwijsprogramma in nauwe samenwerking met de ketenpartners.

De training bestaat uit twee online sessies van elk twee uur. In de eerste sessie wordt aandacht besteed aan het ontstaan van de MAS en de 5 fasen en de 10 stappen. Vervolgens ontvang je een casus om de MAS op toe te passen en het signaleringsinstrument in te vullen. Dit wordt in de tweede online sessie behandeld.

Voor wie
Voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij leerplicht: leerplichtambtenaren, beleidsmedewerkers, ketenpartners, coördinatoren en managers. Het minimum aantal deelnemers is 4 personen het maximum aantal deelnemers is 6 personen.

NB: deze training maakt geen onderdeel uit van de permanente her- en bijscholing die wordt aangeboden voor de BOA. Beide zijn afzonderlijk te volgen.

Door wie
De online training werken met de MAS wordt verzorgd door Carolien de Bruin van InfanSius. Carolien heeft veel ervaring als docent en trainer voor leerplichtambtenaren en ketenpartners.

Praktische informatie

  • De kosten voor het volgen van deze training bedragen € 150,- per deelnemer, indien je organisatie lid is van Ingrado. 
  • Na inschrijving volgt een factuur (deze wordt verstuurd als training zeker doorgaat; de training gaat door bij minimaal 4 deelnemers) en een bevestiging waarin je alle praktische informatie ontvangt.
  • Bij annulering van je inschrijving binnen 2 weken voor aanvang van de training wordt geen restitutie van de trainingskosten verleend, wel kun je een vervanger sturen. De vervanger geeft zijn of haar naam en gegevens vooraf schriftelijk door aan Ingrado.
  • Persoonsgegevens worden door Ingrado uitsluitend gebruikt voor interne activiteiten. Ingrado beheert persoonsgegevens op de wijze die de wet (AVG) voorschrijft.
  • Bij onvoldoende inschrijvingen (minder dan 4 deelnemers) gaat deze training niet door

Carolien de Bruin (Infansius)

Docent