Thema bijeenkomst

Praat mee over de uitwerking over het wetvoorstel Van School naar Duurzaam werk (Eindhoven)

Woensdag 22 november 2023 | BCN Eindhoven, Kennedyplein 204, 5611 ZT Eindhoven

Er komen veel veranderingen af op de Doorstroompunten de komende tijd: een wetswijziging met daarin een uitbreiding van de samenwerking en uitbreiding van de leeftijd, een aanvalsplan VSV en een nieuw verdeelmodel VSV-middelen. Ingrado wil haar leden graag uitgebreid informeren, met elkaar in verbinding brengen en bovenstaande vragen gezamenlijk uitwerken.

Partijen in het sociaal domein krijgen ruimte vanuit de wet om ervoor te zorgen dat jongeren gelijke (ontwikkel)kansen krijgen. Maar hoe gaan we dat doen en wat betekent dit concreet in de uitvoering? Wat verandert er in de werkwijze en de samenwerking? Tijdens de sessies willen we graag in gesprek gaan met jullie om alle nieuwe ontwikkelingen eens goed samen door te nemen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Zodat je handvaten en inspiratie meeneemt om in jouw regio aan de slag te gaan.

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan deelnemen, organiseren we drie sessies op verschillende locaties en dagen. Let op, je kunt je slechts voor één dag aanmelden. Wacht niet te lang, want VOL = VOL.

LET OP! Deze sessie is alleen toegankelijk voor leden van Ingrado die werken als doorstroomcoördinator, vsv beleidsadviseur en/of vsv programmamanager.

Programma

9.30 uur: Inloop 

10.00 uur: Presentatie: alle ontwikkelingen op gebied van VSV in een notendop 

11.00-12.30 uur: Hoe gaan we het doen in de praktijk?

12.30-13.00 uur: Lunch 

13.00-14.30 uur: Handvaten voor samenwerking 

14.45-16.00 uur: Blueprint voor een VSV plan 

Wanneer

  • Dinsdag 21 november in Zwolle 
  • Woensdag 22 november in Eindhoven
  • Donderdag 23 november in Utrecht

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten.