Conferentie

Algemene Vergadering en werkconferentie - 40 jaar Ingrado! VOL

LET OP! Voor deze AV en werkconferentie kan je je niet meer inschrijven, omdat het maximaal aantal deelnemers zich inmiddels heeft ingeschreven.

Beste collega, 

Graag nodigen wij je uit voor een bijzondere Algemene Vergadering en werkconferentie. Deze editie is zo bijzonder omdat Ingrado dit jaar 40 jaar bestaat. Dit willen we graag samen met jullie vieren op donderdag 21 september in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Tijdens deze feestelijke dag wordt er stilgestaan bij het 40-jarig jubileum van Ingrado. Hoe we dat doen... is nog een verrassing!  Ook gaat de documentaire ‘Doorstroompunt’ in première na afloop van de Algemene Vergadering. Na de lunch volgt de werkconferentie met daarin twee rondes waarin je kan deelnemen aan een workshop, lezing of webinar. We hebben een gevarieerd programma samengesteld, dus er zit vast iets interessants voor je tussen. 

Programma   
09.30 – 10.15 uur Inloop   

10.15 – 11.00 uur Algemene Vergadering  

11.00 – 12.00 uur De première van de documentaire Doorstroomcoach  

12.00 – 13.00 uur Lunchpauze  

13.00 – 14.00 uur Workshopronde 1  

14.00 – 14.15 uur Workshopwissel  

14.15 – 15.15 uur Workshopronde 2  

15.15 – 16.00 uur Netwerkborrel 

Première documentaire Doorstroomcoach: wat is de rol van een doorstroomcoach? 
Ingrado mocht bij drie Doorstroompunten; Zaandam, Eindhoven en Emmen, meekijken bij het werk van de doorstroomcoaches. Jongeren komen aan het woord en vertellen waar zij tegenaanlopen en wat 'hun’ doorstroomcoach voor hen heeft betekent. Na het kijken van de documentaire gaan we in gesprek over de rol van de doorstroomcoach onder leiding van projectleiders Liesbeth de Boer en Annelieke Kersbergen.  

Hoe meld ik mij aan voor de Algemene Vergadering & werkconferentie?
Inschrijven kan via de rode inschrijfknop rechts op deze pagina. Een omschrijving van de workshops vind je hier. Een definitieve bevestiging van je inschrijving (workshop) ontvang je uiterlijk één week voor de bijeenkomst. 

LET OP! Er is een maximaal aantal deelnemers van 250 personen, schrijf je op tijd in, want vol is vol.  

Vervoer van en naar Amersfoort CS - Leerhotel Het Klooster
We bieden de mogelijkheid om van Amersfoort Centraal naar het Leerhotel en vice versa gebruik te maken van onze pendelbus. In de bevestiging die je in september van ons ontvangt informeren wij je over de precieze tijden. Je kunt in de opmerkingen van je inschrijving vermelden dat je gebruik maakt van de pendeldienst.  

Algemene Vergadering  
De stukken voor de AV worden uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering verstuurd. Wij adviseren je deze van tevoren door te lezen, alvorens je gaat stemmen over onderwerpen die aanbod komen tijdens de AV. Hier vind je meer informatie over het belang van het stemmen binnen de vereniging Ingrado en een toelichting over de stemprocedure. Kom je met meerdere collega’s uit je gemeente/RBL/Doorstroompunt? Zorg er dan voor dat één collega mandaat heeft om te kunnen stemmen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of jij de stemgerechtigde bent.  

Toegang tot Algemene Vergadering & Werkconferentie 
De Algemene Vergadering is alleen toegankelijk voor leden en genodigden. De werkconferentie die 's middags wordt gehouden is toegankelijk voor iedereen (leden en niet-leden). Het programma dat is samengesteld tijdens de werkconferentie is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidiegelden van het ministerie van OCW.  

Afmelden
Een no-show tarief van €50,- wordt in rekening gebracht indien je je niet vóór 14 september 2023 hebt afgemeld na je eerdere aanmelding, m.u.v. onvoorziene omstandigheden. Ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn op 21 september, dan kan je dat hier laten weten.  

Workshops voor deze conferentie:

Wij bieden de onderstaande workshops tijdens deze conferentie. De workshop-omschrijving vind je bij de downloads hieronder. Je kunt je voor deze workshops inschrijven via de rode inschrijfknop.

 • Uitbreiding rol Doorstroompunt tot 27 jaar, regionale samenwerking met Werk en Inkomen en het aanvalsplan VSV
 • Groeiend aantal nieuwkomers in Nederland
 • Hoe stimuleer je meer eigen regie en zelfeffectiviteit bij studenten?
 • Studentenpsycholoog in het onderwijs
 • Leerplicht en Doorstroompunt voor ondersteuners (loopt door in 2 rondes)
 • De overstap van vso naar mbo – wat helpt deze leerlingen in de overstap?
 • Wat kost het Doorstroompunt (RMC) en wat levert het de maatschappij op? Maatschappelijke kostenbatenanalyse voor het Doorstroompunt
 • Moreel Kompas
 • Try Out Key note “Opening the black box of School Absenteeism
 • Thuisonderwijs
 • ‘Omgaan met moeilijke oudergesprekken en hoe om te gaan met hoogbegaafde leerlingen’
 • Rayoncontactpersoon (RCP) van Ingrado; wat houdt het in?
 • Leerplicht en Doorstroompunt voor ondersteuners (vervolg, loopt door in 2 rondes)

Downloads

 • pdf
  Workshops werkconferentie september 2023 + download