Conferentie

Algemene Vergadering en werkconferentie 'Samen durven, samen doen!'

We zouden het heel leuk vinden om je op donderdag 18 april a.s. te ontmoeten bij de Algemene Ledenvergadering (AV) & werkconferentie ‘Samen durven, samen doen!’ in de Mauritskazerne aan de Nieuwe Kazernelaan 2 D41 in Ede. Het ochtendgedeelte starten we met de AV, waar jij als lid mee kan stemmen over belangrijke zaken van onze vereniging. De ochtend wordt afgesloten met een keynote van Sharon Stellaard. Daarna volgt de werkconferentie met daarin twee workshopsrondes waarin je kan deelnemen aan een workshop, lezing of presentatie. We hebben een gevarieerd programma samengesteld, dus er zit vast iets interessants voor je tussen. Lees de workshopomschrijving in het document onderaan de pagina. 

Programma 

09.30 – 10.15 uur Inloop  
10.15 – 11.15 uur Algemene Vergadering 
11.15 – 12.00 uur Keynote
12.00 – 13.00 uur Lunchpauze 
13.00 – 14.00 uur Workshopronde 1 
14.00 – 14.15 uur Workshopwissel 
14.15 – 15.15 uur Workshopronde 2 
15.15 – 16.00 uur Netwerkborrel

Hoe meld ik mij aan voor de werkconferentie en AV?

Via Mijn Ingrado kan je je aanmelden voor de AV en de verschillende workshops. Ben je wel lid, maar heb je nog geen premium account maak dan hier je premium account aan.

Algemene Vergadering

De stukken voor de AV worden uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering verstuurd. Wij adviseren je deze van tevoren door te lezen, alvorens je gaat stemmen over onderwerpen die aanbod komen tijdens de AV. De AV is alleen toegankelijk voor leden van Ingrado. Hier vind je meer informatie over het belang van het stemmen binnen de vereniging Ingrado en een toelichting over de stemprocedure. De werkconferentie in de middag is ook toegankelijk voor niet-leden. Er is plaats voor 250 deelnemers. Let op vol = vol!

Kom je met meerdere collega’s uit je gemeente/RBL/Doorstroompunt?
Zorg er dan voor dat één collega mandaat heeft om te kunnen stemmen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of jij de stemgerechtigde bent. De onderwerpen waarover gestemd gaat worden maken wij in april bekend.

Keynote speaker: Sharon Stellaard
Sharon Stellaard (1982) werkte twintig jaar in de jeugdzorg. In diverse rollen en functies zette zij zich in voor verbetering, ook ten aanzien van het funderend onderwijs. Na de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeenten, startte ze als buitenpromovenda aan de VU in een Academische werkplaats Transformatie Jeugdhulp. Ze vroeg zich af waarom er zo weinig veranderde, terwijl iedereen zo druk was met veranderen. Dit resulteerde in haar promotieonderzoek Boemerangbeleid, dat ze 8 maart 2023 verdedigde. Sindsdien is Sharon een veelgevraagd spreker, is ze geregeld in de media en zet ze zich met onderzoek en dialoog in voor sociale verandering. Daarnaast is ze in de rol van onafhankelijk toezichthouder betrokken bij twee samenwerkingsverbanden passend onderwijs in het primair onderwijs.

KRSD
Deze bijeenkomst is geaccrediteerd in het kwaliteitsregister KRSD. Wil je de punten hiervoor ontvangen? Dan kun je op de dag zelf bij de registratiebalie een formulier invullen. Dit is je bewijs om de punten in te voeren in het KRSD.

No-show
Indien je, na inschrijving of aanmelding, je onthoudt van deelname en deze afwezigheid niet tijdig meldt aan Ingrado, is er sprake van een ‘no show’. Bij een tijdige afmelding zullen er geen consequenties zijn, daarvoor geldt dat een afmelding die minimaal 48 uur voor aanvang van de AV en werkconferentie wordt gedaan, tijdig is. De tijdige afmelding dient per mail via info@ingrado.nl te worden gedaan en brengt geen verdere consequenties met zich mee.  Indien je verzuimt om je tijdig af te melden en, dan brengt Ingrado een bedrag van €50,- in rekening.

We zien je graag op 18 april a.s. in de Mauritskazerne in Ede!

Workshops voor deze conferentie:

Wij bieden de onderstaande workshops tijdens deze conferentie. De workshop-omschrijving vind je bij de downloads hieronder. Je kunt je voor deze workshops inschrijven via de rode inschrijfknop.

 • Waar wachten we op? – Wachtlijsten in het speciaal onderwijs
 • Wie zie jij, hoe laat jij het talent van 23+ jongeren opbloeien?
 • Maak kennis met het boa-examen Bejegening
 • Benen-op-tafel sessie voor ondersteuners leerplicht en Doorstroompunt
 • Moreel Kompas
 • In gesprek over vrijstelling 5 onder b
 • Het belang van partnerschap tussen ouders en school
 • Het Puberbrein – een handleiding
 • De belevingswereld en behoeften van vsv-jongeren in kaart gebracht
 • Bewust kiezen van jouw gedrag richting ouders
 • Voorkomen van thuiszitten mét en zonder schoolinschrijving: het kan WEL!
 • Documentaire Schoolziek

Downloads

 • pdf
  Workshopbeschrijving Werkconferentie april 2024 + download