Conferentie

Algemene Vergadering & werkconferentie 'Samen stappen zetten'

We zouden het heel leuk vinden om je te ontmoeten in  De Prodentfabriek (Oude Fabrieksstraat 20) in Amersfoort. In het ochtendgedeelte starten we met de AV, waar jij als lid, mee kan stemmen over belangrijke zaken van onze vereniging. Daarna volgt de werkconferentie met daarin twee workshopsrondes waarin je kan deelnemen aan een workshop, lezing of presentatie. We hebben een gevarieerd programma samengesteld, dus er zit vast iets interessants voor je tussen. Let op, vol is vol!

Programma  
09.30 - 10.00 uur Inloop
10.00 - 11.15 uur Algemene Vergadering  & de presentatie nieuwe naam RMC
11.15 - 11.45 uur Pauze
11.45 - 12.15 uur Keynote speakers: Stichting SCHERP
12.15-13.00 uur Lunchpauze
13.00-14.00 uur Workshopronde 1
14.00-14.15 uur Workshopwissel
14.15-15.15 uur Workshopronde 2
15.15-16.00 uur Netwerkborrel

Hoe meld ik mij aan voor de werkconferentie en AV?
Via Mijn Ingrado kan je je aanmelden voor de AV en de verschillende workshops. Klik hier om direct in te loggen op de aanmeldpagina via je premium account. Ben je wel lid, maar heb je nog geen premium account maak dan hier je premium account aan. De AV is alleen toegankelijk voor leden van Ingrado.

Ben je geen lid, maar wil je je toch aanmelden voor de werkconferentie? Dan kan dat door je aan te melden voor de workshops via een basisaccount. Heb jij nog geen basisaccount bij Ingrado dan kan je deze hier aanmaken.

Algemene Vergadering 
De stukken voor de AV worden uiterlijk 8 dagen voorafgaand aan de vergadering verstuurd. Wij adviseren je deze van tevoren door te lezen, alvorens je gaat stemmen over onderwerpen die aanbod komen tijdens de AV. Hier vind je meer informatie over het belang van het stemmen binnen de vereniging Ingrado en een toelichting over de stemprocedure. Kom je met meerdere collega’s uit je gemeente/RBL/RMC? Zorg er dan voor dat één collega mandaat heeft om te kunnen stemmen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of jij de stemgerechtigde bent. Er gaat gestemd worden over de herbenoeming voorzitter benoemingsadviescommissie (BAC), de bindende voordracht nieuw lid BAC en het Jaarverslag 2022.

Keynote speaker: Stichting SCHERP
Stichting SCHERP maakt documentaires, campagnes en organiseert evenementen over maatschappelijke thema’s rondom jongeren tussen de 15 & 25 jaar. Met deze activiteiten willen zij (psychische) problemen bij jongeren voorkomen en het praten over (mentale) gezondheid normaliseren en leuk & interessant maken. 

SCHERP neemt je mee in een persoonlijke en preventief ingestoken kijk op mentaal welzijn. Wat ligt hieraan ten grondslag en hoe kunnen we met jongeren in gesprek zonder dat het geforceerd of ongemakkelijk overkomt? Sprekers Sanne en Tom geven door middel van videomateriaal, prikkelende gesprekken en do’s and don’t inzicht in de belevingswereld van jongeren en hoe jij daar als professional op kunt aanhaken. 

Toegang tot Algemene Vergadering & werkconferentie
De Algemene Vergadering is alleen toegankelijk voor leden en genodigden. De werkconferentie die 's middags wordt gehouden is toegankelijk voor iedereen (leden en niet-leden). Het programma dat is samengesteld tijdens de werkconferentie is mede mogelijk gemaakt dankzij de subsidiegelden van het ministerie van OCW. 

Afmelden 
Een no-show tarief van €50,- wordt in rekening gebracht indien je je niet vóór 12 april 2023 hebt afgemeld na je eerdere aanmelding, m.u.v. onvoorziene omstandigheden. 

Samen stappen maken, we zien jullie graag op 20 april in Amersfoort!

Workshops voor deze conferentie:

Wij bieden de onderstaande workshops tijdens deze conferentie. De workshop-omschrijving vind je bij de downloads hieronder. Je kunt je voor deze workshops inschrijven via de rode inschrijfknop.

 • De samenwerkingsovereenkomst met de Inspectie van het Onderwijs
 • Interactieve lezing: De kunst van het vragen stellen
 • Kinderen van het Onderwijs - een fotoproject laat zien waar het schoolsysteem faalt
 • Wel in ontwikkeling in de praktijk
 • Maak kennis met Halt
 • Benen-op-tafel sessie: Uitbreiding RMC tot 27 jaar
 • Interactieve lezing: Generatie Z
 • Benen op tafel sessie: Verbetermogelijkheden voor de leerplichttelling (artikel 25 Leerplichtwet)
 • Presentatie Persona’s Voortijdig Schoolverlaten
 • Meta-analyse investeren in kwetsbare jongeren
 • Workshop voor ondersteuners: uitwisseling en handigheidjes
 • Luisteren! Door en voor jongeren

Downloads

 • pdf
  Overzicht workshops - AV 20 april 2023 + download