Praktijkvoorbeeld

To be!

9 november 2020

Vsv-programma in Noordoost-Groningen

Jongeren doorlopen een programma van 10 tot 12 weken, met sport en bewegen als middel. Drie dagdelen per week volgen zij workshops gericht op onder meer samenwerken, zelfvertrouwen, grenzen verleggen, omgaan met teleurstellingen, sociale vaardigheden, normen en waarden en werknemersvaardigheden. Elk dagdeel begint met een uur sporten. Ook krijgt iedere jongere individuele begeleiding van een coach of mentor.
Doelgroep zijn jongeren (16-27 jaar) in Delfzijl, Loppersum en Appingedam die op school dreigen uit te vallen, recent uitgevallen zijn of al lange tijd thuis zitten. Het belangrijkste criterium voor deelname is dat jongeren gemotiveerd zijn om een nieuwe start te maken in hun leven.
Het project is een initiatief van Sport4connect, in nauwe samenwerking met gemeenten, onderwijs (voortgezet onderwijs en mbo), RMC, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, Centrum voor Jeugd en Gezin, Werkplein, uitzendbureaus en werkgevers. De samenwerking is geformaliseerd in een stuurgroep.
Doel van het project is uitstroom naar school, werk of dagbesteding. Na afloop van het programma worden jongeren een paar maanden individueel begeleid door een mentor of maatje.

Het programma wordt voor drie jaar gefinancierd door het Oranjefonds en een flink aantal andere subsidies en fondsen.

 


 

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen