Jongerenloket Zaanstad toegankelijk en activerend

In februari ging een groepje rayoncontactpersonen en medewerkers van Ingrado voor een leerbezoek naar het Jongerenloket Zaanstad. Niet in het gemeentehuis of ander hoogdrempelig kantoorgebouw, maar in een aantrekkelijk pand voor jongeren. Hier kregen de deelnemers een inkijkje in de bijzondere werkwijze van het Jongerenloket.Bepalend voor de ontwikkeling van het Jongerenloket was het vertrek van het RMC in 2008 uit het stadhuis in Zaandam naar een eigen pand in de binnenstad. Vanaf het begin werd hierin samengewerkt met Straathoekwerk, UWV, MEE en het Regio College. 
 

"We kijken vanuit vertrouwen naar jongeren en doen wat nodig is"


Het Jongerenloket werkt met de methodiek van de Leerwerkstraat, die uit verschillende huisjes bestaat. Susan Pfaff is een van de drie RMC-casemanagers die meewerkte aan de nieuwe methodiek. ‘We wilden een laag- drempelige voorziening creëren voor alle jongeren tot 27 jaar en ze helpen bij een duurzame uitstroom naar opleiding of werk."


De methodiek staat beschreven in het handboek dat je hieronder kunt downloaden. Het is een dynamisch document in ontwikkeling voor en door medewerkers Jongerenloket. Dank aan Jongerenloket Zaanstad voor dit goede voorbeeld.


Downloads en meer


> Lees het volledige interview

> NIEUW: lees dit artikel als story op je mobiel

> Download het handboek


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.