Kennisbank

Kennisbank artikelen

Atlas

Geen items gevonden met de huidige filters

Kennisbank

In onze kennisbank verzamelen we wetenschappelijke kennis en lessen uit de praktijk voor alle professionals binnen leerplicht en RMC. Wil je meer weten over een specifiek thema? Doorzoek eenvoudig onze kennisbank. Deze drie stappen helpen je daarbij.

1

Zoeken met de zoekbalk

Met de zoekbalk kun je de hele kennisbank doorzoeken op jouw specifieke zoekterm. Met de filters sorteer je snel de resultaten.

2

Op thema/onderwerp

Klik op een van de 5 thema's voor een overzicht van de meest recente en meest gezochte artikelen en praktijkvoorbeelden.

3

Vraag & antwoord

Heb je een vraag? Wij beantwoorden wekelijks een groot aantal vragen. Misschien is de jouwe ook al beantwoord. Bekijk ze hieronder.

Vraag en antwoord

Geen antwoord op je vraag?

Staat jouw vraag er niet tussen en kom je er ook niet uit met je collega's? Mail je vraag aan de (juridisch) adviseur van Ingrado.

Let op! Er zijn voorwaarden verbonden aan het stellen van een vraag:

  • Stuur geen gegevens van jongeren of andere privacygevoelige informatie mee.
  • Bespreek vragen over casuistiek eerst in je eigen netwerk.
Stel een vraag

AAtlas

Op zoek naar good practices bij jou in de buurt? Met de Atlas zie je op de kaart waar je terecht kunt voor meer informatie over die vernieuwende aanpak of die werkwijze die zich in de praktijk heeft bewezen.

Kwaliteitsregister leerplicht en RMC

Wil jij laten zien dat je als professional in het sociale domein stáát voor kwaliteit en werk maakt van het bijhouden van jouw vakkennis? Registreer je dan in het Kwaliteitsregister voor het sociaal domein (KRSD). Een registratie maakt zichtbaar dat onze beroepsgroep hoge eisen stelt aan de uitvoering van ons vak en versterkt de positie van leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers in het sociaal domein.