Artikel

Experts gevraagd voor Save the Children project Georgië

14 april 2023

Save the Children is op zoek naar experts die 2 uurtjes tijd over hebben om op 2 of 3 Mei online hun kennis over jeugd met gedragsproblemen of planningsproblemen te delen met jeugdwerkers in Georgië.

De jeugdwerkers rijden in bussen door heel Zuid Kaukasus om jongeren zelf op te zoeken, waar zij "rondhangen". Nederland loopt namelijk flink voor op andere landen in Europa met hun aanpakken.

Er zal een professionele vertaler aanwezig zijn bij de online training. Save the Children is op zoek naar mensen die een verschil willen maken, kennis hebben van jeugdwerk, lastig gedrag van liefst 'hangjongeren' of jongeren minder gemotiveerd zijn door tal van redenen. De jongeren in kwestie hebben meestal wel een startkwalificatie of mbo-opleiding. Ze worden in dit project naar interessant werk toegeleid dichtbij hun intrinsieke motivatie. 

Save the Children zet zich in voor kennisuitwisseling tussen Westerse landen en Georgië om straatkinderen en kinderen uit boerengezinnen een betere kans op werk te bieden (meestal leven ze van seizoenswerk) en helpen hen een micro-onderneming op te zetten, veelal met een circulair, of sociaal doel (groene onderneming). Op die manier vragen ze, in dit geval Nederland en België, terug te geven aan landen die het moeilijk hebben, zeker nu met de dreiging van Rusland.

Lees meer over dit initiatief >

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.