Artikel

'Kamers met aandacht' in Amersfoort

19 april 2023

De gemeente Amersfoort begint een pilot met extra aandacht voor kwetsbare jongeren van 18 tot 23 jaar die op kamers gaan wonen. Andere gemeenten gingen hen al voor via ‘Kamers met Aandacht’ en vergelijkbare initiatieven.

Binnen de pilot worden jongeren zorgvuldig gekoppeld aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren. Dat kan een zolderkamer bij een gezin zijn, een kamer bij een alleenstaande of een ouder echtpaar, maar ook een kamer in een studentenhuis.

Voorwaarde is dat de kamer minimaal een jaar wordt verhuurd. De huurprijs mag niet hoger zijn dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. 

Begeleiding inbegrepen
Voor de meeste woningzoekers is het al lastig momenteel om aan woonruimte te komen. Voor jongeren die uit de jeugdzorg komen is dit nog lastiger. De jongeren worden begeleid door hun eigen hulpverlener.

De hoop is dat zij met wat persoonlijke aandacht een netwerk bouwen om op terug te vallen. En uiteindelijk op eigen benen kunnen staan. Een verhuurder kan persoonlijke aandacht geven.

Er lopen in meer gemeenten vergelijkbare initiatieven voor deze of andere doelgroepen. Lees hier het hele artikel.

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.