Artikel

Kennisdeling en ontmoeting op de rayondag Zuid-West

24 oktober 2023

Donderdag 5 oktober vond de rayondag Zuid-West plaats op het Albeda College vestiging Rosestraat in Rotterdam. De rayondag werd bezocht door 78 leden uit het rayon.

Na een warm welkom door de rayoncontactpersonen nam Corien van Starkenburg de gasten mee in de landelijke ontwikkelingen op het gebied van verzuim en aanwezigheid.

Vervolgens was er een presentatie over Maatschappelijke Diensttijd door OCW, het Albeda collega en waren we getuigen van wat MDT voor een jongere kan betekenen. De ochtend werd afgesloten met een inspirerend verhaal over de ontwikkeling van jongens en wat dat betekent voor het onderwijs.

In de middag kan worden gekozen uit 3 workshops over werkdruk, psychische problematiek in het mbo en het signaleren en bespreekbaar maken van middelengebruik.

Geheel in stijl werd de dag afgesloten door de rayoncontactpersonen die de zaal aan het werk zetten aan de hand van een aantal vragen over het beroep van leerplichtambtenaar en doorstroompunt consulent.

De aanwezigen waren in goede handen; goede verzorging, heerlijke lunch en borrel, met dank aan de studenten van de horeca-afdeling op de locatie.

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.