Artikel

Ondersteuners leerplicht en Doorstroompunt trots op hun werk

7 november 2023

Op 30 oktober heeft weer een nieuwe groep ondersteunende professionals de training over leerplicht en het Doorstroompunt gevolgd. In de ochtend was aandacht voor de wettelijke basis, in de middag was ruimte voor uitwisseling.

Dit keer was de training in Utrecht, waar we elkaar live hebben ontmoet. Samen met de deelnemers hebben we na de lunch gesprekken gevoerd om met elkaar ervaringen uit te wisselen, maar vooral om elkaar te inspireren. Hiervoor hebben we actieve werkvormen gebruikt waarbij iedereen de gelegenheid kreeg om mee te doen, te reageren, te adviseren en te luisteren.

Trots
Het was mooi om te horen dat bijna alle deelnemers hun werk als ondersteuner graag nog jaren blijven doen. De ondersteuners vinden het een uitdaging om jongeren op te sporen die geen schoolinschrijving hebben, om efficiënt te werken en bovenal om hun collega’s van leerplicht en Doorstroompunt te ondersteunen. Ze hebben elkaar vragen gesteld, ervaringen uitgewisseld en tips meegenomen om in hun eigen team te delen en om mee aan de slag te gaan.

Al met al was het een geslaagde dag waarop hard gewerkt is. Mooi ook dat er een kwaliteitsmedewerker en een beleidsmedewerker onderwijs aanwezig waren om mee te doen en informatie te vergaren.

Meer trainingen
Wil jij ook een keer meedoen met deze training of denk je dat dit echt iets voor je collega’s is, hou onze website in de gaten. De volgende training op 5 december is helaas alweer vol, maar we gaan deze training ook in 2024 weer aanbieden.   

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.