Artikel

Praat mee over de uitwerking van het wetsvoorstel Van school naar duurzaam werk

26 september 2023

Wat betekent de wetswijziging Van school naar duurzaam werk voor de uitvoering? Hoe gaan we samen met het mbo en Werk en Inkomen het regionale plan vormgeven? Wat is de betekenis van het Aanvalsplan VSV voor de Doorstroompunt-regio’s? Wat kunnen we de doelgroep 23-27 jaar bieden? Kortom, hoe werken we samen in de regio om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen en maatschappelijke uitval te voorkomen? Over deze vragen gaan we graag in gesprek tijdens de Doorstroompunt-sessies die Ingrado op 21/22/23 november organiseert.

Er komen veel veranderingen af op de Doorstroompunten de komende tijd: een wetswijziging met daarin een uitbreiding van de samenwerking en uitbreiding van de leeftijd, een aanvalsplan VSV en een nieuw verdeelmodel VSV-middelen. Ingrado wil haar leden graag uitgebreid informeren, met elkaar in verbinding brengen en bovenstaande vragen gezamenlijk uitwerken.

Partijen in het sociaal domein krijgen ruimte vanuit de wet om ervoor te zorgen dat jongeren gelijke (ontwikkel)kansen krijgen. Maar hoe gaan we dat doen en wat betekent dit concreet voor de uitvoering? Wat verandert er in de werkwijze en de samenwerking? Tijdens de sessies willen we graag in gesprek gaan met jullie om alle nieuwe ontwikkelingen eens goed samen door te nemen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Zodat je handvatten en inspiratie meeneemt om in jouw regio aan de slag te gaan.

Drie sessies in november
Om te zorgen dat iedereen een mogelijkheid heeft om deel te nemen, organiseren we drie aparte sessies verspreid over het land. Je kan dus kiezen op welke dag (en locatie) je wil deelnemen. Schrijf je snel in door op een van de links hieronder te klikken, VOL = VOL.

LET OP! Deze sessies zijn alleen toegankelijk voor leden van Ingrado die werken als doorstroomcoördinator, vsv beleidsadviseur en/of vsv programmamanager.

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.