Artikel

Wat staat er in de verkiezingsprogramma's over het recht op onderwijs en ontwikkeling?

7 november 2023

De verkiezingscampagnes zijn in volle gang. Wat valt ons daarin op over het recht op onderwijs en ontwikkeling voor jongeren? Zien we onze standpunten terug in de campagnes van politieke partijen? Ingrado heeft alle verkiezingsprogramma’s doorgenomen en voor je op een rij gezet wat we tegenkomen m.b.t. het recht op onderwijs en ontwikkeling. Deze vijf relevante thema's zien we terug.

Gelukkig zien we dat er aandacht is voor onderwijs in de breedste zin van het woord. Vijf verschillende thema's die voor onze leden van belang zijn komen in ieder geval terug: (I) leerrecht en leerplicht, (II) vrijstellingen, (III) maatwerk, (IV) aansluiting onderwijs/arbeid en (V) een goede mentale gezondheid van jongeren. Algemene doelen en prioriteiten rondom onderwijs en jongerenontwikkeling tussen Ingrado en de partijen komen veelal overeen.

In de samenvatting die je hieronder kunt downloaden (.pdf) vind je de samenvatting van die punten, en de individuele standpunten van politieke partijen daarover.

Uiteraard zijn er nuances en specifieke maatregelen die verschillen tussen de politieke partijen. Ingrado zet zich deze verkiezingstijd in om politieke partijen te informeren om zo de nuances en maatregelen die voor onze leden van belang zijn onder de aandacht te brengen.

Downloads

  • pdf
    Samenvatting thema's rond recht op onderwijs en ontwikkeling in verkiezingsprogramma's + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

GGerelateerde artikelen