Training/workshop

Training intervisie 'Train de trainer'

Dinsdag 11 oktober 2022 | BCN Utrecht, Catharijnesingel 48, 3511 GC Utrecht

Vind je het leuk om bezig te zijn met leren, groepen en intervisie? Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de collega’s in het veld van leerplicht en RMC?  Doe dan mee aan de training tot begeleider van intervisiegroepen!

De training leidt je op als procesbegeleider voor intervisie en bestaat uit 2 hele dagen op locatie in Utrecht. 

Doel
Vanuit Ingrado stimuleren we natuurlijk de verdere professionalisering van het vakmanschap. Intervisie is daar een krachtig en praktijkgericht instrument voor. Om in de hectiek van iedere dag toch af en toe gericht stil te staan bij lastige cases & je eigen doen en laten daarin. Een goede begeleider van het intervisieproces maakt daarin het verschil tussen 'een leuk gesprek’ en écht met elkaar leren.  

Wat biedt de training je?
- Het leren toepassen van verschillende intervisiemethoden.
- Verdieping van je persoonlijke skills om het proces te begeleiden.
- Kennis van de succesfactoren en valkuilen bij het organiseren van intervisie.
- Meer inzicht in groepsdynamische processen.

Opzet
We werken fysiek in een kleine groep van max. 8 deelnemers. We zullen veel aan de slag gaan met verschillende intervisiemethoden, waarbij we gebruik maken van jullie eigen praktijkervaringen. Daarbij stapt iedereen afwisselend in de rol van begeleider. Natuurlijk wordt ook de relevante concepten behandeld. 

Door wie
De training wordt gegeven door Sam Dousi van DiaVentie. Sam Dousi heeft meerjarige ervaring met het begeleiden van intervisie, heeft meegeschreven aan het Praktijkboek Intervisie en kent als trainer het sociaal domein vanuit diverse opdrachten.

Data en locatie
We hopen dat jullie in het verlengde van de training bereid zijn een intervisiegroep in je eigen regio te gaan begeleiden. Meer info over de opzet van de regionale intervisie volgt spoedig. 

BCN Utrecht CS, o.v.b. van dan geldende maatregelen:
di 11 oktober 09.30 - 16.30 uur (inloop 09.00 uur)
di 15 november 09.30 - 16.30 uur (inloop 09.00 uur)

Praktische informatie

  • De kosten voor het volgen van deze training bedragen € 753,- per deelnemer voor de live training. 
  • Na inschrijving volgt een factuur (deze wordt verstuurd als training zeker doorgaat; de training gaat door bij minimaal 7 deelnemers) en een bevestiging waarin je alle praktische informatie ontvangt.
  • Bij annulering van je inschrijving binnen 2 weken voor aanvang van de training wordt geen restitutie van de trainingskosten verleend, wel kun je een vervanger sturen. De vervanger geeft zijn of haar naam en gegevens vooraf schriftelijk door aan Ingrado.
  • Persoonsgegevens worden door Ingrado uitsluitend gebruikt voor interne activiteiten. Ingrado beheert persoonsgegevens op de wijze die de wet (AVG) voorschrijft.
  • Bij onvoldoende inschrijvingen (minder dan 7 deelnemers) gaat deze training niet door.

Bij annuleren wegens corona wordt in overleg een oplossing gezocht.

Sam Dousi van DiaVentie

Docent