Artikel

Brandbrief Ingrado over mentale gezondheid jongeren

8 maart 2022

N.a.v. signalen van onze leden over de mentale gezondheid van jongeren heeft Ingrado een brandbrief gestuurd naar de Tweede Kamer voor het rondetafelgesprek op 14 maart in de commissie van VWS.

Ingrado heeft de afgelopen maanden veel signalen ontvangen vanuit haar leden over zorgen over de mentale gezondheid van jongeren. Voor de coronacrisis was het al niet goed gesteld met de mentale gezondheid van jongeren. De prestatiedruk, het zoveel ‘moeten,’ studieschuld en de druk van het perfectionisme vanuit de sociale media was voor veel jongeren te veel. De coronacrisis heeft hier nog een behoorlijke schep bovenop gedaan, waarbij gedragsproblematiek, eenzaamheid, depressie en demotivatie voor de studie de belangrijkste gevolgen zijn.

Op de agenda
Ingrado heeft een brandbrief verstuurd naar de Tweede Kamercommissie van VWS in aanloop naar het rondetafelgesprek van 14 maart 2022 over de mentale gezondheid van jongeren. De brief is ook verstuurd naar de Tweede Kamercommissie van OCW aangezien deze problematiek ook een grote invloed heeft op de begeleiding en ontwikkeling van jongeren op scholen. Het debat op 14 maart is live te volgen via Debat Direct.

Op de AV Werkconferentie in april gaan Ien Blaasse (hoofd RBL Oosterschelderegio) en Liesbeth de Boer (projectleider Preventie en Aanpak VSV bij Ingrado) met RMC-coördinatoren in gesprek over deze problematiek.

Je vindt de brandbrief die we schreven hieronder.

Downloads

  • pdf
    Brandbrief mentale gezondheid jongeren - Ingrado, maart 2022 + download
Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.