Instrument

MAS-kaartset!

25 april 2023

In gesprek over aanwezigheid met de MAS-kaartset

Om verdere implementatie van de MAS en het gebruik van het Moreel Kompas te ondersteunen bieden we je de MAS-kaart set aan. Voor iedere organisatie zijn 2 sets beschikbaar. De mensen die op de werkconferentie aanwezig waren hebben de sets al kunnen meenemen. Was je niet aanwezig, dan krijgt jouw organisatie deze toegestuurd. Dus houd de brievenbus in de gaten!

De kaarten zijn gekoppeld aan de 5 fasen van methodisch werken in de MAS. De kaarten zijn bedoeld voor leerplichtorganisaties en opleiders.

De MAS-kaarten set bestaat uit de volgende kaarten:
‘In gesprek’: dit zijn kaarten met stellingen over het werk van de leerplichtambtenaar. Deze kaarten kun je gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan over de rol van de leerplichtambtenaar.  Mooi om van elkaar te leren en afspraken te maken over hoe je werkt.

‘Ethische vraag’: deze kaarten gebruik je bij een casus waarin een ethische vraag aan de orde is. Dus waarbij de professional zich afvraagt wat moreel juist is. De kaarten helpen je om met het Moreel Kompas aan het werk te gaan. Niet alle ethische vragen zijn opgenomen in deze set. De overige vragen kun je terugvinden in het Moreel Kompas via de QR-code op de kaarten.

‘Vraag en antwoord’: als bonus ontvang je een aantal kaarten met veel gestelde juridische vragen en antwoorden.

Om het gesprek te voeren over de rol van de leerplichtambtenaar komen we graag naar je toe. We hebben een programma waarbij we in gesprek gaan over de documentaire ‘de rol van leerplicht in het sociaal domein’ en over het werken volgens de MAS. Dit kan gecombineerd worden met een workshop over het Moreel Kompas en/of het KRSD, het kwaliteitsregister voor uitvoerend professionals in het sociaal domein. Wil je dat we langs komen, stuur dan een berichtje aan: info@ingrado.nl

De sets die je ontvangt zijn voor de hele organisatie. Als er meerdere teams zijn vragen we je één set door te sturen aan je collega’s.
Wil je meer kaart-sets ontvangen? Stuur dan ook even een bericht aan info@ingrado.nl

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.