Interviews

 • Van leerplicht naar leerrecht

  Interviews

  21 maart is het weer zo ver: Dag van de Leerplicht. Een dag die we steeds meer invullen als Dag van het Leerrecht. In het debat op 21 maart zullen we ingaan op de kanteling van leerplicht naar leerrecht, twee begrippen die veel minder tegenover elkaar staan dan op het eerste gezicht lijkt. Het verschil zit ‘m in het perspectief. Praten we over leerrecht, dan hebben we het over kinderen en jongeren die de mogelijkheid moeten krijgen van dat recht gebruik te maken. Die alle kansen moeten krijgen zich optimaal te ontwikkelen, in of buiten de school. En dat is… Lees meer

 • Leerplicht sinds 1901? Volwasseneneducatie & leerplicht sinds 1818!

  Hans Hoes Blog

  Jaarlijks wordt in de tweede helft van maart “de dag van de leerplicht” gevierd. Dankzij of ondanks Jonkheer Schimmelpenninck is in 1901 de wet op de leerplicht ingevoerd. Toch bestond (voor een beperkt deel van de bevolking) de leerplicht en ook de volwasseneneducatie al vanaf 1818!

  Lees meer

 • Het verhaal van Valery en Gino

  Interviews

  Valery en Gino zijn studenten van REA College en EEGA Plus. Jongeren die een beperking ondervinden en voor wie het reguliere beroepsonderwijs teveel drempels opwerpt, vinden in een REA College of EEGA Plus de veiligheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben.

  Lees meer

 • Op zoek naar het verhaal

  Blog

  Twee weken geleden zat ik bij onze bewindslieden De Jonge en Slob. Aanleiding was de ontwikkeling in het aantal thuiszitters bij de leerplichttelling. En het viel het me weer op. Wat zijn we toch dol op cijfers in dit land! Gesprekken over maatschappelijke vraagstukken en vooral ook over onze jeugd, gaan vrijwel altijd over aantallen. Hoeveel jongeren verlaten voortijdig het onderwijs, hoeveel jongeren kloppen aan bij de gemeente, hoeveel belanden in de criminaliteit? Zijn het er meer dan vorig jaar? Of minder? Dat is blijkbaar wat we willen weten. En dan? Wat zeggen dan die cijfers? 

  Lees meer

 • Het verhaal van Wessel

  Interviews

  Wessel is een van de studenten van REA College en EEGA Plus. Jongeren die een beperking ondervinden en voor wie het reguliere beroepsonderwijs teveel drempels opwerpt, vinden in een REA College of EEGA Plus de veiligheid en het vertrouwen dat ze nodig hebben.

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl