Interviews

 • Recht op ontwikkeling na 11 mei

  Blog

  Wat een impact heeft de ‘intelligente lockdown’ gehad op het recht op onderwijs en ontwikkeling. Onderwijs op afstand, stages die niet konden worden afgerond, geen contact met medescholieren, een vervolgopleiding kiezen zonder vooraf echt kennis te kunnen maken met het aanbod en nog veel meer dingen die we missen.

  Lees meer

 • Wees zorgzaam, maar niet bezorgd

  Kort voordat mijn schoonvader Geert op 16 april jl. overleed, sprak ik hem nog uitgebreid. Hij wierp een verrassende blik op het onderwijs in deze coronatijd. Wees niet bezorgd, wees niet bang dat kinderen al te veel achterstanden oplopen. Heb vertrouwen dat ze ongelooflijk veel leren in deze periode, was zijn boodschap.

  Lees meer

 • Digitaal thuisbezoek of deurbezoek?

  Interviews

  De leerplichtambtenaar (en RMC consulent) die in deze tijd een deurbezoek brengt aan jongeren is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws geweest. Aanleiding voor Marie-José Klinckhamers (DilemmaManager) om met Annelieke Kersbergen, Leerplichtambtenaar in Zwolle, ervaringen uit te wisselen over de aanpak van deze gemeente met behulp van EducatieMeter. 

  Lees meer

 • Niks thuiswerken, in Zaanstad gaat leerplicht de straat op

  Interviews

  Kunnen jullie als Boa de straat op in het kader van het straattoezicht? Met deze vraag werden in Zaanstad de leerplicht-Boa’s benaderd door het afdelingshoofd Straattoezicht in de eerste week dat de scholen gesloten waren. ‘Wij gaven aan dat we werkzaam zijn in een heel ander domein en dat wij bovendien werken volgens de MAS waarin preventief handelen voorop staat. Maar we werden wel enthousiast van het idee om jongeren op straat te benaderen. Toen is ervoor gekozen ons te koppelen aan de jeugd-Boa’s die veel kennis hebben van de groepen jongeren in de stad.’ Aan het woord is leerplichtambtenaar… Lees meer

 • Met elkaar, voor elkaar

  Blog

  De Kindertelefoon signaleert een flinke toename in het aantal gesprekken met kinderen die momenteel thuis problemen hebben. Vele honderden keren per week wordt er gebeld over huiselijk geweld, seksueel misbruik, ruzie en niet thuis willen zijn. 

  Lees meer

 1 2 3 >  Last ›

Mail
Leden Login

Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

E-mail jouw tip of suggestie

Heb je een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl