Artikel

Subsidieregeling MDT staat open

16 mei 2023

Alle organisaties, waaronder maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten kunnen nu subsidie aanvragen om een MDT-project op te zetten.

Maatschappelijke diensttijd (MDT) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om in maximaal 6 maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

De volledige regeling vind je hier. Je kan een subsidieaanvraag indienen voor een MDT-project vanaf 2 mei 2023, 10:00 uur tot 30 juni 2023, 12:00 uur. Indienen doe je via DUS-I. Er is ook een samenvatting van de subsidieregeling beschikbaar. Deze vind je op deze pagina.

MDT-project
Maatschappelijke diensttijd (MDT) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om in maximaal 6 maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander. MDT helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving en vergroot hun maatschappelijke betrokkenheid.

Wie kan indienen?
De subsidieregeling is bestemd voor alle organisaties, waaronder maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten. Je dient een subsidieaanvraag in namens een partnerschap.

Wat kan je aanvragen?
Je kan een aanvraag doen voor een MDT-project van 2 of 3 jaar, met een minimale subsidie van €240.000 en maximaal € 4,5 miljoen.

Heb je nog vragen over de subsidieregeling? Stel ze aan DUS-I via mdtsubsidies@minvws.nl. Wil je sparren of heb je vragen over hoe je een MDT-project opzet? Neem dan contact op met Team MDT via mdt@doemeemetmdt.nl. Ze helpen je graag!

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.