Artikel

Samen het nieuwe jaar inluiden

23 januari 2023

Afgelopen donderdag organiseerde Ingrado de eerste landelijke RCP-dag van 2023. Zo’n 25 rcp’ers ontmoetten elkaar in de Social Impact Factory in Utrecht.

Tijdens de opening heette Corien van Starkenburg, bestuurder Ingrado, iedereen welkom en benadrukte nog eens dat onderwijs de grote gelijkmaker is in het voorkomen van kansenongelijkheid in de maatschappij. Wij als beroepsgroep, zowel leerplicht als RMC, spelen een belangrijke verbindende rol hierin. Instrumenten zoals de MAS en de routekaart RMC, helpen ons in ons dagelijks werk om te zorgen dat er steeds minder justitioneel ingrijpen nodig is. Dit blijkt ook uit het onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door KBA Nijmegen. Door preventief te werken aan verzuim kan onze beroepsgroep een directe bijdrage leveren aan de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling voor alle jongeren.

Na het welkomstwoord hadden de rcp’ers de gelegenheid om bij projectleiders aan te sluiten om in gesprek te gaan over de projectplannen van 2023. Het ochtendgedeelte werd afgesloten op een bevlogen en bewogen manier door een enigerzer (workout voor lichaam en geest).

Tijdens het middagprogramma gingen de RCP’ers in drie rondes aan de slag met vraagstukken over hun rol als RCP’er en over de organisatie van de rayondagen. Tijdens de eerste ronde bespraken zij dit met hun eigen rayon en in de tweede ronde rayon konden de rcp’ers inspiratie opdoen over de hoe de rcp’ers van andere rayons hun rol invullen en een rayondag organiseren. Deze informatie deelden ze weer met hun eigen rayon in de derde ronde om vervolgens een pitch te houden over hoe rcp’ers hun rol zien en hoe ze het liefst een rayondag organiseren en wat zij daarbij van Ingrado verwachten.

De dag werd afgesloten met het proosten op het nieuwe jaar onder het genot van een glaasje bubbels. De collega’s van Ingrado kijken terug op een gezellige en informatieve dag waar er stappen zijn gezet om samen met de rcp’ers voortvarend samen te werken in 2023 om samen het recht op onderwijs en ontwikkeling te beschermen voor álle jongeren.

Ben je benieuwd naar meer informatie die tijdens de RCP-dag is gedeeld, neem dan contact op met de RCP’er uit jouw regio.

Deel dit artikel:

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.